2013-07-19

Сен Тропе - Френско изкушение (Saint Tropez)

Сен Тропе - Френско изкушение (Saint Tropez)

  Сен Тропе (на 112 км от Ница) е първият град на Лазурния бряг, спечелил си славата на международен курорт. Разположен е на брега на Средиземно море в департамент Вар на регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. 

Градът преди това е бил обикновено рибарско селище с 6500 жители. Въпреки новия си имидж и до днес в Сен Тропе има дузина рибарски лодки, които доставят прясна риба за ресторантите и местния пазар. По този начин местните поддържат някогашната рибарска слава на града.

В наши дни Сен Тропе е луксозен курорт с разкошни частни плажове и пристанища.

Сен Тропе има твърде много качества, които го превърнаха в любимо място за отдих. Градът освен това винаги е привличал художниците, за да се опитват да пресъздадат неповторимата му красота.

Ако искате да се запознаете с града най-добре е да го направите пеша. В такъв случай вашето пътешествие трябва да започна от Стария град. Най-напред ще се натъкнете на Художествения музей, разположен в часовникова кула. А в сградата на старинната крепост е Морският музей, където са изложени макети на кораби и произведения на художници - маринисти.

Но това, което е най-привлекателно в Сан Тропе е Pampelonne – изумително красив плаж. Всяка година в началото на октомври в Сен Тропе се провежда традиционната международна регата.
  Hobyto.com 

рекламирай тук
рекламирай тук
Долината на пеперудите

Долината на пеперудите

Долината на пеперудите, известна още като долината Петалудес, се намира в западната част на гръцкия остров Родос, на около 25 км от града.
 
Фестивалите на плашилата във Великобритания

Фестивалите на плашилата във Великобритания

Фестивали на плашилата се провеждат по целия свят, но те са особено популярни в Обединеното кралство, където използването им като защитник на земеделски култури датира от незапомнени времена.
 
Вкаменяващият извор

Вкаменяващият извор

На брега на реката Nidd, близо до град Knaresborough в Северен Йоркшир, е една от най-старите туристическа атракция в Англия за която се плаща вход.
 
Най-високият открит асансьор в Европа

Най-високият открит асансьор в Европа

Известната швейцарска планина Bürgenstock предлага зашеметяваща панорамна гледка към Алпите, езерото Люцерн и самият град Люцерн.
 
Oстров Самос - Гърция (Island Samos, Greece)

Oстров Самос - Гърция (Island Samos, Greece)

Когато отивате на остров, където и да е, в куфара ви първото нещо, което трябва да присъства е банският. И в този случай ще ви потрябва! Остров Самос има живописни плажове, в които се мият кристално сини води.
 
Content