2013-07-19

Сен Тропе - Френско изкушение (Saint Tropez)

Сен Тропе - Френско изкушение (Saint Tropez)

  Сен Тропе (на 112 км от Ница) е първият град на Лазурния бряг, спечелил си славата на международен курорт. Разположен е на брега на Средиземно море в департамент Вар на регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. 

Градът преди това е бил обикновено рибарско селище с 6500 жители. Въпреки новия си имидж и до днес в Сен Тропе има дузина рибарски лодки, които доставят прясна риба за ресторантите и местния пазар. По този начин местните поддържат някогашната рибарска слава на града.

В наши дни Сен Тропе е луксозен курорт с разкошни частни плажове и пристанища.

Сен Тропе има твърде много качества, които го превърнаха в любимо място за отдих. Градът освен това винаги е привличал художниците, за да се опитват да пресъздадат неповторимата му красота.

Ако искате да се запознаете с града най-добре е да го направите пеша. В такъв случай вашето пътешествие трябва да започна от Стария град. Най-напред ще се натъкнете на Художествения музей, разположен в часовникова кула. А в сградата на старинната крепост е Морският музей, където са изложени макети на кораби и произведения на художници - маринисти.

Но това, което е най-привлекателно в Сан Тропе е Pampelonne – изумително красив плаж. Всяка година в началото на октомври в Сен Тропе се провежда традиционната международна регата.
  Hobyto.com 

рекламирай тук
рекламирай тук
Езерото-карта на света

Езерото-карта на света

Картата на света, на брега на езерото Klejtrup в Дания е 4000 квадратни метра пешеходна карта на света построена от почва, камъни и трева. Това е работата само на един човек-Сьорен Поулсен, който е прекарал последните 25 години от живота си, за да го построи.
 
Най-тясната улица в Прага

Най-тясната улица в Прага

В сърцето на най-стария квартал на Прага, историческият Мала Страна или 'Little Quarter', има една улица толкова тясна, че е невъзможно за двама души да се разминат един покрай друг.
 
Най-старият работещ планетариум в света

Най-старият работещ планетариум в света

Най-старият действащ планетариум в света се намира в хола на малка двуетажна къща в град Франекер, Холандия. Къщата принадлежала на Eise Eisinga-даракчия от 18ти век, който е построил този забележителен механичен модел на Слънчевата система
 
Най-голямата каменна арка на Балканите

Най-голямата каменна арка на Балканите

Мостът Plaka е най-големият каменен сводест мост в Гърция и на Балканите и третият по големина в Европа. Каменната арка е дълга 40 метра и се извисява величествено 21 метра над водата.
 
Монте Кали-солната планина

Монте Кали-солната планина

Монте Кали е необичайна забележителност в малкото градче Херинген, в източната част на Хесен, Германия. Това е насип от натриев хлорид или обикновена готварска сол, която е страничен продукт от добиването на калиев карбонат (поташ).
 
Content