2013-07-19

Сен Тропе - Френско изкушение (Saint Tropez)

Сен Тропе - Френско изкушение (Saint Tropez)

  Сен Тропе (на 112 км от Ница) е първият град на Лазурния бряг, спечелил си славата на международен курорт. Разположен е на брега на Средиземно море в департамент Вар на регион Прованс-Алпи-Лазурен бряг. 

Градът преди това е бил обикновено рибарско селище с 6500 жители. Въпреки новия си имидж и до днес в Сен Тропе има дузина рибарски лодки, които доставят прясна риба за ресторантите и местния пазар. По този начин местните поддържат някогашната рибарска слава на града.

В наши дни Сен Тропе е луксозен курорт с разкошни частни плажове и пристанища.

Сен Тропе има твърде много качества, които го превърнаха в любимо място за отдих. Градът освен това винаги е привличал художниците, за да се опитват да пресъздадат неповторимата му красота.

Ако искате да се запознаете с града най-добре е да го направите пеша. В такъв случай вашето пътешествие трябва да започна от Стария град. Най-напред ще се натъкнете на Художествения музей, разположен в часовникова кула. А в сградата на старинната крепост е Морският музей, където са изложени макети на кораби и произведения на художници - маринисти.

Но това, което е най-привлекателно в Сан Тропе е Pampelonne – изумително красив плаж. Всяка година в началото на октомври в Сен Тропе се провежда традиционната международна регата.
  Hobyto.com 

рекламирай тук
рекламирай тук
Достатъчно смели ли сте да влезете в най-опасната градина в света?

Достатъчно смели ли сте да влезете в най-опасната градина в света?

Градината в Алнуик в северна Англия е една от най-красивите атракции, където акри от пъстри растения подканят посетителите да се разходят измежду благоуханни рози, прецизно направени растителни скулптури и каскадни фонтани.
 
Синята пещера на Капри -  The Blue Grotto

Синята пещера на Капри - The Blue Grotto

The Blue Grotto е морска пещера разположена в крайбрежието на остров Капри в южна Италия. Известна е със своята сякаш дошла от друг свят синя блестяща вода.
 
Градът на книгите

Градът на книгите

Хей он Уай е малък град на брега на река Уай в Поуис, Уелс, в непосредствена близост до английската граница. Често описван като „Градът на книгите“.
 
Фестивалът на цветята в Кордоба

Фестивалът на цветята в Кордоба

Всяка пролет, в началото на май, град Кордоба в южна Испания избухва в цветове и градът се впуска в своите пролетни празници. Стартира с парада наречен „ Битката на цветята“, последван от дългоочакваният конкурс “Los Patios de Córdoba” или „ Тържеството на вътрешните дворове“.
 
Водопадът Бигар – на границата между Екватора и Северният полюс

Водопадът Бигар – на границата между Екватора и Северният полюс

Всички обичаме да пътуваме и мечтаем за екзотични дестинации, особено в студените зимни вечери. А понякога мечтата е по-близо отколкото си представяме, просто трябва да се огледаме около нас.
 
Content