2009-12-01

Рициново масло за миглите

Рициново масло за миглите

   Рициновото масло е отлично козметично средство, използващо се самостоятелно или в комбинация, за подхранване на косата, миглите и веждите. Също така е подходящо и за лицето. Лесно може да се прилага върху кожата, като я омекотява, избелва и подхранва, както и премахва пигментацията. Рициново масло е добро за кожата около очите, където се образуват фини бръчици.

Не всяка жена може да се похвали с хубави и гъсти мигли. Понякога те не растат, стават крехки и накъсани, или пък падат. Честата употрева на спирали и тушове също спомага за лошото им състояние. Редовното използване на рициново масло ще ги подхрани и възвърне хубавият им вид. Може да го нанасяте с памучен тампон или с четка от стара спирала, като предварително я измиете и подсушите. Маслото се слага в края и средата на миглите. Задължително след като престои известно време върху тях трябва да го отстраните. Препоръчва се това да става вечер в продължение на един месец, след което се прави кратка почивка и може отново да възобновите тази процедура. Първите резултати от прилагането на рициновата терапия ще видите след 1-2 седмици. Миглите започват да растат по-бързо и да стават дълги и гъсти.

Понякога жените се оплакват, че след прилагане на рициново масло клепачите им се подуват. Това се получава когато не е почистено маслото от миглите. Факт е, че по време на сън, то се стича по нежната кожа на клепачите, както и част от него попада в очите. Затова задължително преди сън трябва да го отстраните от миглите си с помощта на памучен тампон.

Рициновото масло е естествен и полезен продукт. Въпреки това, при някои хора, склонни към алергични реакции, може да се появи дразнене. В такива случаи прекратете употребата му и опитайте други начини, за да подхраните миглите си.

Автор: hobyto.com

рекламирай тук
рекламирай тук
Чудесата на грима

Чудесата на грима

Всички сме посещавали и продължаваме да посещаваме дискотеки и нощни клубове, където е пълно с красиви момичета с много грим, но дали в действителност те са толкова привлекателни??? Да, нощните купони предразполагат към повече експерименти в тази насока, но все пак колко пласта грим са нужни за чудотворното преобразяване?
 
Подмладяваща маска за лице от злато

Подмладяваща маска за лице от злато

Златната разкрасителна терапия се прилага само в избрани козметични клиники и салони зад океана, тъй като е доста скъпо удоволствие. Цената й варира между 150-200 щатски долара. Тя е изключителна, тъй като включва специални методи на прилагане и масаж.
 
Змийски масаж - атракция в Израел

Змийски масаж - атракция в Израел

Какви ли не процедури за разкрасяване и релакс се предлагат по спа центровете из целия свят, но в Израел, в малкото градче Талмей Елазар се намира доста странен спа-курорт наречен "Фермата на хищните растения"
 
Домашна терапия против косопад

Домашна терапия против косопад

Ако сте една от онези жени, които се оплакват, че губят повече коса от обикновенно, то тук ще ви представим някои съвети за борба с този проблем... и то в домашни условия.
 
Лимон, за да поддържате красотата

Лимон, за да поддържате красотата

Елементите, които ни дава природата са безопасни и икономични и с тях може да поддържате перфектен вид на цялото тяло. Лимона е неизчерпаем източник за различни домашни рецепти. Ето и някои съвети, как да го използвате за вашата красота.
 
Content