2012-11-04

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

   И ако това не е мечтаната почивка: на 130-акров частен остров, в екзотична Африка, в просторна и луксозна вила, при това – заобиколена от уникална природа. И никой няма да ви безпокои – защото островът е достъпен само с лодка. 

Остров Лупита е разположен в езерото Танганайка в югозападна Танзания. В комплекса на острова гостите могат да избират измежду водни спортове, да си подарят луксозна вечеря, да релаксират в спа центъра, както и да забравят мобилния си телефон. 
 
Комплексът на острова претърпя основен ремонт и отвори врати отново през юни миналата година. Архитектурата е изцяло еко ориентирана, така че да не навреди на уникалната природа наоколо – диви тропчески гори, открити савани и скалисти местности. 
 
Гостите се настаняват в 13 луксозни апартамента и още два президентски апартамента, с частни басейни. Луксозните мебели са ръчно изработени. От всяка стая се открива гледка към езерото. Освен това, откритите бани също са направени по уникален начин, край каменни каскади и пищна растителност.
 
Езерото Танганайка е най-дългото в света и съдържа 8% от световния запас от прясна вода. Водите му са изключително чисти, а в тях живеят стотици видове риба, включително и типични за Африка видове. Подходящо е за гмуркане. 
 
За не толкова екстремния тип туристи, които предпочитат почивката с книга и котейл в ръка, е отлично оборудваният спа център. Процедурите комбинират холистични и традиционни методи, включително и такива с африкански произход. 
 
За период до 12 дни може да бъде нает и целият остров.
Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)
рекламирай тук
рекламирай тук
Норилск-депресиращият индустриален град

Норилск-депресиращият индустриален град

Норилск е индустриален град, разположен в Красноярският край, в Русия. Той е най-северният град в света с население от 170 000 и вторият по големина град (след Мурманск) над Арктическия кръг.
 
Най-голямото в света сметище за класически автомобили

Най-голямото в света сметище за класически автомобили

Ако шофирате 50 мили северно от Атланта, в американският щат Джорджия, по международен път 75, и след това завиете надясно по път 411 в посока Chatsworth White, ще стигнете до място в гората пълно със стари, ръждясали коли.
 
Крепостта Деравар в Пакистан

Крепостта Деравар в Пакистан

Те се извисяват на 30 метра, а общата им обиколка е 1500 м. Крепостта се намира в пустинята Холистан, а още по-голям интерес предизвиква фактът, че не само чуждите туристи, но и голяма част от пакистанците не знаят за нейното съществуване.
 
О-в Елеутера

О-в Елеутера

Заселен през 1648г., Eleuthera е може би най-известният и един от основните селскостопански центрове на Бахамските острови.
 
М-185, щатската магистрала забранена за моторни превозни средства

М-185, щатската магистрала забранена за моторни превозни средства

Магистралата М-185 в американският щат Мичиган, е най-безопасният път в Америка, защото е единствената държавна магистрала в страната, където са забранени моторните превозни средства.
 
Content