2012-11-04

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

   И ако това не е мечтаната почивка: на 130-акров частен остров, в екзотична Африка, в просторна и луксозна вила, при това – заобиколена от уникална природа. И никой няма да ви безпокои – защото островът е достъпен само с лодка. 

Остров Лупита е разположен в езерото Танганайка в югозападна Танзания. В комплекса на острова гостите могат да избират измежду водни спортове, да си подарят луксозна вечеря, да релаксират в спа центъра, както и да забравят мобилния си телефон. 
 
Комплексът на острова претърпя основен ремонт и отвори врати отново през юни миналата година. Архитектурата е изцяло еко ориентирана, така че да не навреди на уникалната природа наоколо – диви тропчески гори, открити савани и скалисти местности. 
 
Гостите се настаняват в 13 луксозни апартамента и още два президентски апартамента, с частни басейни. Луксозните мебели са ръчно изработени. От всяка стая се открива гледка към езерото. Освен това, откритите бани също са направени по уникален начин, край каменни каскади и пищна растителност.
 
Езерото Танганайка е най-дългото в света и съдържа 8% от световния запас от прясна вода. Водите му са изключително чисти, а в тях живеят стотици видове риба, включително и типични за Африка видове. Подходящо е за гмуркане. 
 
За не толкова екстремния тип туристи, които предпочитат почивката с книга и котейл в ръка, е отлично оборудваният спа център. Процедурите комбинират холистични и традиционни методи, включително и такива с африкански произход. 
 
За период до 12 дни може да бъде нает и целият остров.
Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)
рекламирай тук
рекламирай тук
Великото дефилето на ледника Рут

Великото дефилето на ледника Рут

Ледникът Рут се намира в Национален парк и резерват Денали и обхваща огромна площ в сърцето на Централна Аляска. Разположен на около три мили вертикално под върха на планината Маккинли, той събира целия сняг, който се спуска на югоизточната страна на планината в местност, наречена Великото дефиле.
 
Gotokuji - Храма на махащата котка

Gotokuji - Храма на махащата котка

Много японски магазини, ресторанти и други фирми държат фигурка на малка котка с вдигната лапичка близо до входните си врати. Този японски символ е като талисман за японците и се нарича Maneki Neko, което буквално означава 'махаща котка'.
 
Хотел във вулкан

Хотел във вулкан

Без съмнение хотел Montana Magica Lodge в Huilo-Hulio,Chile е един от най-уникалните в Южна Америка. Тази странна еко-вила е направена в изкуствен вулкан и е пълна с всички съвременни удобства.
 
Palacio de Sal–хотелът направен изцяло от сол

Palacio de Sal–хотелът направен изцяло от сол

Palacio de Sal (буквално означващ Соленият палат) е хотел и спа в Боливия където стените и мебелите са изцяло направени от сол. Той се намира на брега на Great Salar de Uyuni, най-голямата в света солена равнина, която обхваща цели 10 582км2. Гостите очевидно са учтиво помолени да се въздържат от „опитване на стените“.
 
Вулкани от лед

Вулкани от лед

През зимните месеци, когато Големите езера в Северна Америка замръзват, уникално творение наречено „ледени вулкани“ започва да се оформя по ръба на ледените езера.
 
Content