2012-11-04

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

   И ако това не е мечтаната почивка: на 130-акров частен остров, в екзотична Африка, в просторна и луксозна вила, при това – заобиколена от уникална природа. И никой няма да ви безпокои – защото островът е достъпен само с лодка. 

Остров Лупита е разположен в езерото Танганайка в югозападна Танзания. В комплекса на острова гостите могат да избират измежду водни спортове, да си подарят луксозна вечеря, да релаксират в спа центъра, както и да забравят мобилния си телефон. 
 
Комплексът на острова претърпя основен ремонт и отвори врати отново през юни миналата година. Архитектурата е изцяло еко ориентирана, така че да не навреди на уникалната природа наоколо – диви тропчески гори, открити савани и скалисти местности. 
 
Гостите се настаняват в 13 луксозни апартамента и още два президентски апартамента, с частни басейни. Луксозните мебели са ръчно изработени. От всяка стая се открива гледка към езерото. Освен това, откритите бани също са направени по уникален начин, край каменни каскади и пищна растителност.
 
Езерото Танганайка е най-дългото в света и съдържа 8% от световния запас от прясна вода. Водите му са изключително чисти, а в тях живеят стотици видове риба, включително и типични за Африка видове. Подходящо е за гмуркане. 
 
За не толкова екстремния тип туристи, които предпочитат почивката с книга и котейл в ръка, е отлично оборудваният спа център. Процедурите комбинират холистични и традиционни методи, включително и такива с африкански произход. 
 
За период до 12 дни може да бъде нает и целият остров.
Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)
рекламирай тук
рекламирай тук
Големите пясъчни дюни Кобук (The Great Kobuk Sand Dunes)

Големите пясъчни дюни Кобук (The Great Kobuk Sand Dunes)

Национален парк 'Долината Кобук' в Аляска е един от най-отдалечените защитени райони в света. Разположен на ръба на арктическия кръг, този парк няма пътища, които водят към него.
 
Фарът Амеди (Amedee Lighthouse)

Фарът Амеди (Amedee Lighthouse)

Фарът Амеди е разположен на остров Амеди, на 24 км от Нумеа, Нова Каледония. На 56 метра височина, той е един от най-високите фарове в света и първият, изработен от метал във Франция.
 
Остров Реюнион (Reunion Island)

Остров Реюнион (Reunion Island)

Островът е разположен в централната част на Индийския океан, източно от Мадагаскар и югозападно от Мавриций. От природогеографска гледна точка е част от Африка.
 
Аютая - Тайланд

Аютая - Тайланд

За всеки, които е дошъл в „Страната на усмивките“ и би желал да види нещо повече от снежнобелите брегове, кристално чистата вода, сумрачни барове и потайни клубове, Аютая и днес е в задължителната програма.
 
Демократична република Конго (République démocratique du Congo)

Демократична република Конго (République démocratique du Congo)

Демократична република Конго или още Конго-Киншаса е третата по големина държава на континента С територия от 2 345 410 км² тя е 12-та по големина в света. Страната е наричана също Белгийско Конго, от 1971 г. до 1997 г. се казва Заир.
 
Content