2012-11-04

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

   И ако това не е мечтаната почивка: на 130-акров частен остров, в екзотична Африка, в просторна и луксозна вила, при това – заобиколена от уникална природа. И никой няма да ви безпокои – защото островът е достъпен само с лодка. 

Остров Лупита е разположен в езерото Танганайка в югозападна Танзания. В комплекса на острова гостите могат да избират измежду водни спортове, да си подарят луксозна вечеря, да релаксират в спа центъра, както и да забравят мобилния си телефон. 
 
Комплексът на острова претърпя основен ремонт и отвори врати отново през юни миналата година. Архитектурата е изцяло еко ориентирана, така че да не навреди на уникалната природа наоколо – диви тропчески гори, открити савани и скалисти местности. 
 
Гостите се настаняват в 13 луксозни апартамента и още два президентски апартамента, с частни басейни. Луксозните мебели са ръчно изработени. От всяка стая се открива гледка към езерото. Освен това, откритите бани също са направени по уникален начин, край каменни каскади и пищна растителност.
 
Езерото Танганайка е най-дългото в света и съдържа 8% от световния запас от прясна вода. Водите му са изключително чисти, а в тях живеят стотици видове риба, включително и типични за Африка видове. Подходящо е за гмуркане. 
 
За не толкова екстремния тип туристи, които предпочитат почивката с книга и котейл в ръка, е отлично оборудваният спа център. Процедурите комбинират холистични и традиционни методи, включително и такива с африкански произход. 
 
За период до 12 дни може да бъде нает и целият остров.
Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)
рекламирай тук
рекламирай тук
Огненият водопад

Огненият водопад

Horsetail Firefall в национален парк Йосемити в Калифорния е едно невероятно зрелище. Това е сезонен водопад, който тече през зимата и ранната пролет, и пада по източната страна на El Capitan, и като фон има един от най-впечатляващите стени от гранит в целия парк.
 
Пирамидата в Мемфис

Пирамидата в Мемфис

Откакто град Мемфис, в югозападния край на американския щат Тенеси, е кръстен на древната египетска столица, която стояла величествено по поречието на река Нил, жителите на града са влюбени във всички неща свързани с Египет.
 
Пагодата Minigun и втората най-голяма камбана в света

Пагодата Minigun и втората най-голяма камбана в света

На около 10 км северозападно от Mandalay в централната част на Мианмар, на брега на река Иравади се намира масивният, недовършен монумент Mingun Pahtodawgyi или Minigun Paya.
 
Плодовите автобусни спирки в Япония

Плодовите автобусни спирки в Япония

Автобусните спирки се строят във всякакви форми и размери. В малкия японски град Konagai, в покрайнините на Isahaya, в Нагазаки Префектура, те са в пет различни вкуса-диня, ягода, портокал, пъпеш и домат.
 
Новият язовир на Ню Йорк

Новият язовир на Ню Йорк

Новият язовир Кротон, минаващ през река Кротон, на около 35км северно от Ню Йорк, е построен между 1892г. и 1906г. Водата на реката била отклонена към язовира, за да снабдява жителите на града.
 
Content