2012-11-04

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

   И ако това не е мечтаната почивка: на 130-акров частен остров, в екзотична Африка, в просторна и луксозна вила, при това – заобиколена от уникална природа. И никой няма да ви безпокои – защото островът е достъпен само с лодка. 

Остров Лупита е разположен в езерото Танганайка в югозападна Танзания. В комплекса на острова гостите могат да избират измежду водни спортове, да си подарят луксозна вечеря, да релаксират в спа центъра, както и да забравят мобилния си телефон. 
 
Комплексът на острова претърпя основен ремонт и отвори врати отново през юни миналата година. Архитектурата е изцяло еко ориентирана, така че да не навреди на уникалната природа наоколо – диви тропчески гори, открити савани и скалисти местности. 
 
Гостите се настаняват в 13 луксозни апартамента и още два президентски апартамента, с частни басейни. Луксозните мебели са ръчно изработени. От всяка стая се открива гледка към езерото. Освен това, откритите бани също са направени по уникален начин, край каменни каскади и пищна растителност.
 
Езерото Танганайка е най-дългото в света и съдържа 8% от световния запас от прясна вода. Водите му са изключително чисти, а в тях живеят стотици видове риба, включително и типични за Африка видове. Подходящо е за гмуркане. 
 
За не толкова екстремния тип туристи, които предпочитат почивката с книга и котейл в ръка, е отлично оборудваният спа център. Процедурите комбинират холистични и традиционни методи, включително и такива с африкански произход. 
 
За период до 12 дни може да бъде нает и целият остров.
Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)
рекламирай тук
рекламирай тук
Ksar Ouled Soltane - средновековно зърнохранилище в Тунис

Ksar Ouled Soltane - средновековно зърнохранилище в Тунис

Разположен на около 20 км южно от град Tataouine, в южната част на Тунис, Ksar Ouled Soltane е привлекателен и добре запазен крепостен хамбар, построен от берберите през 15 век. Изграден от кирпич, той разполага с две дворни места и наподобява крепост.
 
Дефилето Тароко (Taroko Gorge)

Дефилето Тароко (Taroko Gorge)

Дефилето Тароко е впечатляващ 19 километров каньон, разположен на север от Хуалиен на източния бряг на Тайван, не далеч от Тихия океан. Ждрелото и околностите му са добре известни с големите си мраморни залежи, които му дават и името Мраморното дефиле.
 
Светилището на Мадоната - Катедралата Лас Лахас

Светилището на Мадоната - Катедралата Лас Лахас

Светилището на Мадоната от Лас Лахас, или катедралата Лас Лахас е построена на мястото, където според местната легенда през XVIII век Дева Мария се явила на една индианка и глухонямата й дъщеря, потърсили убежище от силна буря в пещера
 
Пуерто Ваярта - перлата на Пасифика (Puerto Vallarta)

Пуерто Ваярта - перлата на Пасифика (Puerto Vallarta)

Търсен заради природната красота, закътаните плажове, мистицизма и културното наследство, Пуерто Ваярта е място, преливащо от цветове, вкусове, ухания, легенди и предания. Редом с всички природни дадености, посетителите ще открият тук съвременни удобства и примамливи атракции.
 
Нара - градът на елените (Nara)

Нара - градът на елените (Nara)

Нара е древен японски град, който между 710-784 г. е бил столица на страната на изгряващото слънце. Намиращ се на юг от Киото, на по-малко от два часа от Токио с влак, той привлича туристи и поклонници от цял свят с красотата си, богатата история, древните храмове, светилищата и руините. Въпреки богатия си арсенал от забележителности, основната атракция тук са 1200-те елени, свободно бродещи по улиците.
 
Content