2012-11-04

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

   И ако това не е мечтаната почивка: на 130-акров частен остров, в екзотична Африка, в просторна и луксозна вила, при това – заобиколена от уникална природа. И никой няма да ви безпокои – защото островът е достъпен само с лодка. 

Остров Лупита е разположен в езерото Танганайка в югозападна Танзания. В комплекса на острова гостите могат да избират измежду водни спортове, да си подарят луксозна вечеря, да релаксират в спа центъра, както и да забравят мобилния си телефон. 
 
Комплексът на острова претърпя основен ремонт и отвори врати отново през юни миналата година. Архитектурата е изцяло еко ориентирана, така че да не навреди на уникалната природа наоколо – диви тропчески гори, открити савани и скалисти местности. 
 
Гостите се настаняват в 13 луксозни апартамента и още два президентски апартамента, с частни басейни. Луксозните мебели са ръчно изработени. От всяка стая се открива гледка към езерото. Освен това, откритите бани също са направени по уникален начин, край каменни каскади и пищна растителност.
 
Езерото Танганайка е най-дългото в света и съдържа 8% от световния запас от прясна вода. Водите му са изключително чисти, а в тях живеят стотици видове риба, включително и типични за Африка видове. Подходящо е за гмуркане. 
 
За не толкова екстремния тип туристи, които предпочитат почивката с книга и котейл в ръка, е отлично оборудваният спа център. Процедурите комбинират холистични и традиционни методи, включително и такива с африкански произход. 
 
За период до 12 дни може да бъде нает и целият остров.
Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)
рекламирай тук
рекламирай тук
Rio Celeste - Синята река

Rio Celeste - Синята река

Виеща се през зелената тропическа гора на национален парк Tenorio Volcano в Коста Рика, река Рио Селесте е една от най-невероятните в света. Тя е образувана от сливането на две по-малки реки, наречен Соур Крийк и Гуд Вию. Мястото, където водите на двете напълно прозрачни реки се срещат, се образува поразително наситен син цвят.
 
Рисуваните скали на остров Марайа, Тасмания

Рисуваните скали на остров Марайа, Тасмания

Красиво нашарените пясъчни скали са едни от най-популярните атракции на остров Марайа. Планинският остров се намира в Тасманово море, край бреговете на Тасмания, Австралия, и много години е бил наказателна колония за каторжници, извършили престъпления срещу френските колонизатори.
 
Мисор - един от най-величествените индийски дворци

Мисор - един от най-величествените индийски дворци

Историческият дворец Мисор е разположен в едноименния град в Карнатака, Южна Индия и е една от най-величествените кралски сгради в Индия. Той е бившо седалището на махараджата на Мисор, който управлява държавата от 1350 до 1950 г.
 
Подводния музей на нос Tarkhankut

Подводния музей на нос Tarkhankut

На стотина метра от бреговете на нос Tarhankut, най-западната част на Крим, на дълбочина от десет до дванадесет метра се намира уникален музей от скулптури.
 
Царевичният палат на Южна Дакота

Царевичният палат на Южна Дакота

Царевичният дворец в Мичъл, Южна Дакота, е един от най-интересните атракции на Америка. Мястото е обикновена сграда, построена от армиран бетон и тухли, но всяка пролет, по време на прибиране на реколтата, външната част изцяло се
 
Content