2012-11-04

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)

   И ако това не е мечтаната почивка: на 130-акров частен остров, в екзотична Африка, в просторна и луксозна вила, при това – заобиколена от уникална природа. И никой няма да ви безпокои – защото островът е достъпен само с лодка. 

Остров Лупита е разположен в езерото Танганайка в югозападна Танзания. В комплекса на острова гостите могат да избират измежду водни спортове, да си подарят луксозна вечеря, да релаксират в спа центъра, както и да забравят мобилния си телефон. 
 
Комплексът на острова претърпя основен ремонт и отвори врати отново през юни миналата година. Архитектурата е изцяло еко ориентирана, така че да не навреди на уникалната природа наоколо – диви тропчески гори, открити савани и скалисти местности. 
 
Гостите се настаняват в 13 луксозни апартамента и още два президентски апартамента, с частни басейни. Луксозните мебели са ръчно изработени. От всяка стая се открива гледка към езерото. Освен това, откритите бани също са направени по уникален начин, край каменни каскади и пищна растителност.
 
Езерото Танганайка е най-дългото в света и съдържа 8% от световния запас от прясна вода. Водите му са изключително чисти, а в тях живеят стотици видове риба, включително и типични за Африка видове. Подходящо е за гмуркане. 
 
За не толкова екстремния тип туристи, които предпочитат почивката с книга и котейл в ръка, е отлично оборудваният спа център. Процедурите комбинират холистични и традиционни методи, включително и такива с африкански произход. 
 
За период до 12 дни може да бъде нает и целият остров.
Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)Остров Лупита - Танзания (Lupita Island - Africa)
рекламирай тук
рекламирай тук
Остров Палмира - Palmyra Atoll

Остров Палмира - Palmyra Atoll

Остров Палмира е невероятна комбинация от пустинен райски остров и мистериозен източник на суеверия. Дългата му и странна история включва заровено пиратско съкровище, трагични смъртни случаи, потънали кораби, военна окупация и масово изселване.
 
Аве Мария Грото в Кулман (Ave Maria Grotto)

Аве Мария Грото в Кулман (Ave Maria Grotto)

Аве Мария Грото в Кулман, щата Алабама, САЩ, е дом на уникална колекция от миниатюрни копия на някои от най-известните религиозни храмове и сгради в света. Уникалния мини парк е разположен на площ от 4 декара и съдържа 125 миниатюри, които са дело на брат Джоузеф Зотъл.
 
Каминито дел Рей - най-опасната пътека в света (El Caminito del Rey)

Каминито дел Рей - най-опасната пътека в света (El Caminito del Rey)

Ел Каминито дел Рей, или Пътеката на краля, може с основание да се нарече най-опасната пътека в света. Тя се намира в тесен пролом в района на Малага, Испания. През 2001 г. е била затворена след пет смъртни случая.
 
Островният архипелаг Чагос - най-големият морски резерват в света

Островният архипелаг Чагос - най-големият морски резерват в света

На акваторията с площ от 544 кв. км ще бъде забранен риболовът с търговска цел, за да се предпазят кораловите рифове и близо 60 застрашени вида.
 
10 любопитни факти за Бахамските острови

10 любопитни факти за Бахамските острови

Името на Бахамите идва от испанския термин „Baja Mar“, което означава „плитко море“. Както може да се види на всяка сателитна снимка, водата около Бахамите сякаш е разделена на по-малки части и има тюркоазен цвят.
 
Content