2010-03-05

Защо жените остават в плен на посредствени връзки?

Защо жените остават в плен на посредствени връзки?

  Той не е онзи, “единствения”, но е повече от нищо...
Лесно е да поддържате посредствена връзка. Трудно е да намерите истинската любов.
Ако копнеете за голямата любов на живота си, защо хабите ценно време и енергия с мъж, за който знаете, че не е това, от което се нуждаете? Разберете защо жените понякога саботират собственото си щастие, като влизат в отношения, които не удовлетворяват емоционалните им потребности и упорстват за връзката си, дори когато сърцата и здравият разум им казват, че има нужда от промяна.

1. Мразите самотата
Жените обичат да имат време за себе си, но да се чувстват самотни е друга история. Когато няма мъж, при когото да се прибирате в къщи и на когото да пожелаете “лека нощ”, е трудно да не се чувствате подтисната. И ако всичките ви приятелки са намерили “онзи, единствения”, дори посредствената връзка може да изглежда по-добра алтернатива от нищо.
Лесно е да останеш с г-н “Горе-долу”, когато другата възможност е самотна вечеря. Но ако сте с неподходящия човек, може да се почувствате дори по-самотна.
Посредствената връзка увеличава риска от изневяра, тъй като, когато не сте удовлетворена, изкушението да кръшнете е почти неустоимо при появата на по-добър “вариант”.
2. Страхувате се от промяна
Страхът от непознатото и ужасът от самотата вървят ръка за ръка. Повечето жени се притесняват от това как ще се адаптират към нови ситуации и дали новата ситуация няма да е по-зле от настоящата.
Промяната изисква да излезете извън зоната на комфорта си и да дръзнете да скочите в непознатото, а това е плашещо. “Какво ще се случи, ако не намеря друг? Ами ако попадна на някой по-лош? Ами ако не мога да се справя?”. Дори не-удовлетворителна връзка може да ви създаде усещането за сигурност в перспективата на тези въпроси, особено ако той се нуждае то вас повече, отколкото вие от него. Точно това е причината, поради която много жени се въздържат да направят по-добър избор.
3. Смятате, че той ще се промени
Много жени не само остават в лоши връзки, за да избегнат промяна, но често се вкопчват в нереалистични очаквания, че настоящият им партньор ще се промени към по-добро. Те упорито убеждават себе си, че бракът ще накара и двамата да работят за подобряване на връзката или че по магически начин той ще засили чувствата им.
Едно от основните правила при намиране на подходящ партньор е да приемете, че хората не се променят в това, което са. С други думи – “вълчо кожата мени си, но не и своя нрав”. Този, с когото излизате в момента, ще остане същият и когато се омъжите за него, независимо колко много се надявате, че ще го “превъзпитате”.
Същевременно, това не важи за “химията” помежду ви. Вярвате или не, онова, “животинското” привличане, може да се появи по-късно, особено ако това, което ви е привлякло в партньора, е неговият интелект. Дайте си време, но ако след няколко месеца искрите още ги няма, може би е време да се огледате наоколо.
4. Смятате, че след като всички останали го харесват, вие също трябва да го харесвате
Повечето жени отдават твърде голямо значение на това, какво мислят другите и остават в неудовлетворителни връзки, защото приятелите или семейството им смятат, че този мъж е страхотен. Звучи глупаво? Ами...то си е глупаво!
Никой не знае по-добре от вас дали нещата се получават или не. Ако между вас двамата няма спойка, няма никакво значение колко го харесва баща ви или колко му се възхищават приятелките ви. Вие сте тази, която трябва да живее с него – буквално.
5. Имате ниско самочувствие
Някои жени не вярват, че заслужават голямата любов. Те остават в лоши връзки, защото им липсва самочувствието да направят по-добър избор.
Преди да можете да намерите “единствения”, трябва да можете да цените себе си.
Дайте си достатъчно време, за да узреете и да започнете да се чувствате “добре в собствената си кожа”, преди да пристъпите към създаване на отношения.
Не очаквайте, че някой мъж ще ви превърне в жената, която искате да бъдете.
От лошите връзки можете, все пак, да извлечете нещо полезно: те помагат да разберете коя сте в сте в действителност и какво не искате от живота и в частност – от любовта.
Запомнете, че когато става въпрос за любов, вие сте отговорна за собственото си щастие. Ако заложите на посредственото, се “продавате” евтино и ограничавате шансовете си да срещнете любовта, която заслужавате.
Източник: tiabg.com

рекламирай тук
рекламирай тук
Какъв е мъжът в любовта според първата буква на името

Какъв е мъжът в любовта според първата буква на името

Името или по-точно първата му буква може да ви подскаже много от неговите качества. Защото тя носи едно много важно послание. Какво е отношението на въпросния господин към връзките и любовта.
 
Кои са най-красивите жени в света?

Кои са най-красивите жени в света?

Противно на очакванията, първенството не водят българките. Преди тях в класацията са шведките, аржентинките и рускините. Всеки е чел статии за градове, в които жените се отличават с необикновена красота.
 
Шрек и Фиона са съвременният модел на семейство

Шрек и Фиона са съвременният модел на семейство

Този филм е пример за това как всички сме различни, но това не пречи на любовта и приятелството. "Много двойки се разделят заради глупавите си принципи. Някои се разделят, заради това, че не могат да стигнат до консенсус как ще се казва котката.
 
Къде бъркам? Интелигентна, изискана и красивa …

Къде бъркам? Интелигентна, изискана и красивa …

25 годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красивa … пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос: Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година.
 
Защо мъжете ни изневеряват?

Защо мъжете ни изневеряват?

Емилиана Силвестри има интересна професия – разобличаване на неверните съпрузи. С този дългогодишен опит тя стига до извода, че почти винаги причина за изневярата на Мъжете са постъпките на Жените. Днес Силвестри предлага на дамите книга – наръчник как
 
Content